Семерджиев е арестуван: Забил се е с над 150 км/ч в асансьора, после прегазил жените

Чу все едно имаше избухване, няма и 5 минути по-късно имаше силна миризма на нафта, споделят живеещи в района

06.07.2022 | 13:40 Редактор: Елеонора Танева

Георги Семерджиев, който предизвика тежката катастрофа в София, е задържан. Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство.

Малко след 11 часа снощи в полицията и Спешна помощ е получен сигнал за тежък инцидент на кръстовището на булевардите "Арсеналски" и "Черни връх". Автомобил, който се е движел с над 100 км/час, ударил първо такси, а след това се е забил в асансьора на близката метростанция. От силния удар колата се разцепва на две и едната половина помита две пешеходки.

"Задната част на колата се измества на около 25 м в посока средата на пътното платно. Другата част, с водача и пътничката в него, помита загражденията, движи се по тротоарните плочки, където са били двете пешеходки, минава през тях и те загиват на място", уточни началникът на отдел "Пътна полиция" към СДВР Тенчо Тенев.

Зад волана на джипа е бил бившият футболист Георги Семерджиев - с криминални регистрации, отнета книжка и фалшиви номера на автомобила. След инцидента той бяга и беше обявен за издирване. 

"Карал е с над 150 км/ч. Колата, за да се раздели на две, не е била със 100 км/ч. Това е автомобил над 507 коня", каза Диана Русенова от Европейския център за транспортни политики.

Жители от съседните блокове разказват, че по време на катастрофата се е чул силен шум, като от взрив. "Чух все едно имаше избухване, няма и 5 минути по-късно имаше силна миризма на нафта, после се чуха сирени", разказа Тереза, която живее в района.

От охранителните камери в района става ясно, че секунди преди удара на пешеходната пътека е имало и друг човек, който се е разминал на косъм от тежък инцидент.  А в района подобни катастрофи стават често. Булевардите се използвали за състезателни писти. 

Камери за видеонаблюдение на Столичната община са регистрирали тежкия пътнотранспортен инцидент. Записите ще бъдат предоставени на СДВР, за да подпомогнат разследването.

Завишаване на контрола за шофиране с превишена скорост и за редовност на документите на водачите на територията на столицата, поиска кметът Фандъкова от директора на СДВР.

"Метрополитен" оценява нанесените щети върху асансьора на метростанция "Европейски съюз". Ще бъдат направени експертизи, както на конструкцията, така и на самото съоръжение.

Вижте повече в репортажа на Камелия Стоянова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
3 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 година
тук трябва да има оставки! Сигнализирай за неуместен коментар