Алена е убита по особено жесток начин в кола или гараж, обвиниха бившия ѝ приятел

Засега най-вероятният мотив остава ревност

30.05.2022 | 17:51 Редактор: Елеонора Танева

Бившият приятел на изчезналата Алена Щерк е обвинен за убийството ѝ. Костариканецът с италиански паспорт Виктор Спига беше арестуван късно снощи в Италия. Жената е била убита по особено жесток начин, най-вероятно от ревност.

Веднага след като близките на Алена Щерк откриват тялото ѝ, разбират, че преди да почине е била пребита. Престъплението е извършено в автомобила или в гаража, предполагат прокурорите. А убийството е било извършено по особено жесток начин. 

"Нанесени са ѝ множество удари по главата и травма, която е несъвместима с живота", заяви заместник-градският прокурор Иво Илиев.

Вечерта на 26 май Алена Щерк е била при приятели, прибрала се в полунощ. По данни на полицията в този момент около дома ѝ е Виктор Спига, с когото до преди няколко месеца живее. Малко след 1 часа след полунощ автомобилът ѝ напуснал гаража.

"В автомобила има следи от кръв, същевременно е установено, че той е управляван от Виктор", уточни прокурор Илиев.

Така службите разбират, че Алена не е убита на мястото, където е открито тялото ѝ.

"По посока на пътуването към Радомир има забавяне от точка до точка и това ни насочи към мястото, където беше намерен трупът", каза началникът на отдел "Разследване" към СДВР Стойно Цветков.

Малко след 1 часа тази нощ италианските полицаи са задържали Виктор Спига. Той напуснал България в петък с кола през Гърция. Според разследващите жертвата и обвиненият в убийството поддържали връзка до последно, тъй като разделяли общия си бизнес.

"Имало е пререкания, имало е изблици от негова страна на ревност", уточниха още разследващите.

Засега най-вероятният мотив остава ревност.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: Facebook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК