Адвокатът на бившия приятел на Алена: Виктор си идва в България следващата седмица

Приятели на жената твърдят, че той често я притеснявал след раздялата им

29.05.2022 | 21:32 Редактор: Жаклина Иванова

Над 4 часа продължиха огледите на мястото край Батановци, където бе открито тяло на жена. Предполага се, че то е на изчезналата Алена Щерк, след като нейни приятели са я разпознали по дрехите. Съдебни медици трябва да установят причините за смъртта, но основната версия е убийство. Полицията издирва и бившия приятел на Алена, с когото преди време е живяла в Рударци. Неговото име е Виктор Спига. Двамата имат общ бизнес за внос на вина от Италия.

Адвокатът на фирмата Любен Казанлиев съобщи, че той е в Италия и ще се върне следващата седмица. Той е заминал по работа в Италия на 27 май - денят, когато изчезва Алена.

"Ако го издирваха, досега 100 пъти щяха да са се свързали с мен. Показал съм се в медиите, звъня им от вчера и не мога да ги намеря. Явно работят по други версии. Опитвам се да се свържа чрез служители на СДВР, които познавам, с тези, които работят по случая, за да мога да им окажа съдействие. Най-вероятно Виктор ще се прибере в България на 5 юни", уточни той.

Приятели на Алена Щерк твърдят, че след раздялата ѝ с Виктор, той често я притеснявал. Жената се преместила с децата си да живее в столичния квартал "Бояна".

Вчера криминалисти направиха оглед на дома и автомобила ѝ. По непотвърдена информация, след убийството тялото на жертвата е докарано до местността край Батановци именно с нейния автомобил. След това извършителят е върнал колата в гаража на дома ѝ.

При претърсванията вчера криминалисти са открили следи от засъхнала кръв, както и опити тя да бъде заличена. Приятелите на Алена Щерк я описват като грижовен приятел и съвестен работохолик.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК