Приятели на Алена разпознали дрехите по откритото тяло край Батановци

Издирваният бивш приятел на 47-годишната жена е напуснал България

29.05.2022 | 18:55 Редактор: Жаклина Иванова

Откриха тяло на жена край град Батановци между Радомир и Перник. Вероятно е на изчезналата Алена Щерк, която е в неизвестност от петък. Предстои да се направи ДНК анализ.

Няколко часа вече се осъществяват огледи на целия периметър, където е открито тялото. Предположенията, че това е тялото на Алена идват от това, че по-рано днес нейни приятели са разпознали дрехите по откритото тяло. Тепърва съдебни медици ще установяват каква е причината за смъртта. По първоначална информация се предполага, че се касае за убийство.

Основен заподозрян е мъжът, с когото Алена е живяла. Неговото име е Виктор Спига. Той е обявен за издирване. По информация на Bulgaria ON AIR той е напуснал България и се намира в Италия.

Виктор е роден в Коста Рика, но има италиански паспорт. Двамата с Алена са имали бизнес за внос и износ на вина. От няколко месеца са били разделени, но той е продължил да я преследва. След раздялата Алена е живяла с децата си в "Бояна".

По непотвърдена информация на 27 май в дома на жената се е задействал паник бутон. Подаден е сигнал към полицията, а пристигналите на място полицейски автомобили не са установили влизане с взлом. При огледа полицията е установила автомобила на Алена, който се е намирал в дома ѝ. По непотвърдена информация Bulgaria ON AIR научи, че по него е имало следи, които някой се е опитал да заличи.

Вероятно, след убийството тялото на жената е било качено в личния ѝ автомобил и е откарано край град Батановци, а след това колата е върната в "Бояна".

Огледите на място продължават.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК