Полицията разкри как е стигнала до мястото, където е захвърлено тялото на Алена

Жената е убита в нощта срещу 27 май, часове по-рано била с приятели

30.05.2022 | 15:41 Редактор: Елеонора Танева

Изчезналата преди няколко дни Алена Щерк е била убита в нощта на 26 срещу 27 май в гаража или в автомобила си. Това обявиха на съвместен брифинг от прокуратурата и полицията. Тази нощ в Италия е арестуван и основният обвиняем - бившият и приятел Виктор Спига. Той е бил издирван от събота с европейска заповед за арест. Първоначално е бил обвинен за отвличане, а след като тялото на жената беше намерено в района на Батановци вече и за умишлено убийство.

Извършителят и жертвата доскоро са живеели заедно, но са се разделили. Именно ревност след прекратяването на връзката е и сред основните мотиви, по които работят разследващите по този случай.

"На 26 вечерта тя е била при сови близки, около полунощ се прибира на адреса. След това се е извършено деянието - или в гаража или в автомобила. Нейния личен автомобил се е движил в посока Перник, Радомир и обратно. По посока на пътуването към Радомир има забавяне от точка до точка и там точно е намерен трупът", уточни началникът на отдел "Разследване" към СДВР комисар Стойно Цветков.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК