СГП: Арестът на Борисов няма нищо общо с Европейската прокуратура

Досъдебното производство е образувано за изнудване, извършено в периода от 2014 – декември 2019 г.

18.03.2022 | 13:00 Редактор: Елеонора Танева
СГП: Арестът на Борисов няма нищо общо с Европейската прокуратура

В Софийската градска прокуратура по факс е постъпило уведомление от разследващ полицай от Главна дирекция "Национална полиция", че на 17 март е образувано досъдебно производство, по което първото действие е било разпит на свидетел и последвали претърсвания и изземвания. 

Досъдебното производство е образувано за изнудване, извършено в периода от 2014 – декември 2019 г. Софийската градска прокуратурата е информирана, че по случая за 24 часа са задържани Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова.

Уведомяването за образувано досъдебно производство от МВР, както и посочената в него правна квалификация, изключват компетентността по този случай на Европейската прокуратура, в какъвто смисъл бе разпространеното първоначално от пресцентъра на МВР съобщение, информират от  прокуратурата.

И уточняват, че до настоящия момент делото не е постъпило в Софийската градска прокуратура.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
Диана
преди 2 години
Това отдавна трябваше да се случи, корупцията при и начело с Борисов мина всички приемливи граници. И вместо да викат платените "оставка" да се поинтересуват какви суми "цедеше" Борисов от държавата и фирмите в нея. Сигнализирай за неуместен коментар