Побойничките от Драгоман плашат и родители: Скоро детето ти може да се продава за органи

Двете момичета взимали пари от ученици в училище, за да не ги закачат

14.03.2022 | 18:23 Редактор: Елеонора Танева

Децата от Драгоман, които пребиха своя съученичка, заплашвали родителите, които сигнализирали в социалните мрежи за случая. Побоят е станал на 14 февруари в Сливница. Ивана и Виктория влачат за косата 14-годишната Лияна, удрят я с юмруци и ритници в главата. И всичко това - в присъствието на още няколко деца, които снимат с телефоните си.

"Бях на работа и като се прибрах видях,  че окото ѝ е цепнато, имаше отгоре синина, подута, уплашена и реве. Питах я какво стана, тя ми каза, че две момичета от Драгоман са я пребили", каза братът на жертвата Венцислав Стоянов. 

След бруталния побой, тийнейджърките взимат якето и парите на Лияна. Причината за тормоза е спречкване между момичетата от лятото на миналата година. Дни по-късно клипове от жестокото насилие са разпространени в социалните мрежи. На тях попада Кристина, която веднага ги споделя с други родители. Момичетата от видеото обаче започват да тормозят и нея.

"Те ми писаха: Айде вдигни, ма! Вдигнах телефона и ми казаха, че ако не изтрия клипчето, ще дойдат да ми откъснат главата. Знаят къде живея, на кой етаж съм, всичко", казва притеснена Кристина Любомирова.

"Евала, мършо! Скоро и детенцето ти може да се продава за органи. А на теб гръклянът може да ти се клъцне", гласят заплахите.

Съпругът на Кристина се свързва с родителите на момичетата.

"Бащата на Виктория Лозанова каза да се оправяме по наш си начин, да не е с полиция. Звънях на майка ѝ. Тя едва ли не каза, че съм ѝ обидил детето, тя била права, така се решавали проблемите в днешно време, с бой. Ивана има сила, защото майка ѝ работи в граничната полиция в Драгоман", обясни Николай Райков.

Това не е първият случай на агресия от момичетата. Оказва се, че в училището им има и други жертви.

"От известно време това дете почна да ми иска все повече и повече пари. Трябвали му за тетрадка. И като стана известен този случай, ми призна, че Ивана и Виктория го удряли няколко пъти и той затова искал пари като му поискат да има да им даде", разказа майката на Мартин.

"Просто минавам през коридора. Те нарочно се заяждат, да имат повод да ме набият. Аз ги подминавам, но те нарочно се закачат. Казах веднъж на г-жа Василева. А тя каза, че такова ѝ е възпитанието и няма какво да направи", сподели ученикът.

Семейството подава сигнал в полицията, а по случая е образувана проверка.

"В хода на проверката са събрани данни за две извършени престъпления – грабеж и причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Една от извършителките вече има две наложени наказания за противоправни прояви – за унищожаване и повреждане и присвояване", уточни говорителят на ОДМВР – София, Мариола Маркова.

От днес директорът на училището е в отпуск. Не мисли, че трябва да предприеме наказания за момичетата, защото побоят не е бил на територията на училището.

Проверката е предадена на Районната прокуратура в Сливница. Срок за нейното приключване няма. 

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


5
3 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Преди 3 години пребиха на жп гара в Драгоман 80 годишна възрастна жена, като и счупиха ръката, лепяха главата и, откраднаха и телефона и това стана след като преди това бяха и отправяли закани и беше стреляно по нея. Сигнализирай за неуместен коментар
4
2 rate up comment rate down comment 0
ехоо
преди 2 години
Няма коментари за моя коментар, може би не влиза в страницата, може би някой от висшите бездействащи управници чукат малките побойнички и не искат това да е проблем за тях. Държавата отива на упадък!!! Сигнализирай за неуместен коментар
3
2 rate up comment rate down comment 0
ехоо
преди 2 години
Егати майката, тя е свикнала проблемите и да се решават с бой и егам, няма ли някой да и сложи една бутика в пейката да пикае в нея, а пък на бащата кубинска пура отзад,Това им е живота и възпитанието на бъдещото поколение Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
1
1 rate up comment rate down comment 1
ники
преди 2 години