Каналджия изостави 35 мигранти без лични документи на АМ "Тракия"

Установява се съпричастността на водача към превозването на чуждите граждани през страната

21.02.2022 | 16:37 Редактор: Жаклина Иванова
Каналджия изостави 35 мигранти без лични документи на АМ

Досъдебно производство за незаконно превозване на мигранти от зелената граница към вътрешността на страната е образувано в старозагорската районна прокуратура след сигнал за установени 35 души без лични документи по трасето на автомагистрала "Тракия".

Сигналът е бил подаден на 19 февруари. Групата чужденци, сред която е имало едно малолетно и 19 непълнолетни момчета, е била открита край мантинелите на 165-и километър в близост до крайпътна бензиностанция.

Установен е товарен автомобил "Мерцедес", в който са намерени вещи и предмети, собственост на определящите се като граждани на Афганистан мигранти.  Установява се съпричастността на водача към превозването на чуждите граждани през страната.

До момента по досъдебното производство са разпитани част от лицата, иззети са дактилоскопни следи за анализ и др. Връчена е призовка за снемане на обяснения на водача на товарния автомобил, който не е бил негова собственост, пише "Монитор".

Денонощие по-късно, около обяд на 21 февруари, отново в участъка между Стара Загора и Чирпан по магистралата е била установена още една група от 45 бежанци. Задържан е водачът на автомобила, с който те са пътували към София.

Снимка: БГНЕС, архив

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК