Заловиха 19-годишен да превозва нелегални мигранти от Мароко

Всички са били без документи за самоличност

08.02.2022 | 14:00 Редактор: Жаклина Иванова
Заловиха 19-годишен да превозва нелегални мигранти от Мароко

19-годишен жител на софийското село Кривина е бил задържан на автомагистрала "Тракия" да превозва в колата си шестима граждани на Мароко без документи за самоличност. Това съобщи говорителят на пазарджишката Областна дирекция на МВР Мирослав Стоянов.

Той уточни, че екипите на сектор "Пътна полиция" при ОДМВР-Пазарджик и жандармеристи заловили мъжа, превозвал нелегалните мигранти. Вчера сутринта в района на АМ "Тракия" автопатрул на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив, който осъществява съвместно дежурство с пазарджишките полицаи, спрял лек автомобил "Сузуки".

Последвала проверка, при която се установило, че 19-годишният водач транспортирал с возилото шестима чужденци. Оказало се, че мъжете са мароканци, всичките без документи за самоличност. Те са предадени за работа на служители от група "Миграция" при ОДМВР-Пазарджик, а по-късно са транспортирани и настанени в специализиран дом за временно настаняване на чужденци към Дирекция "Миграция", пише "Монитор".

Шофьорът е задържан в ареста за срок от 24 часа, а возилото е иззето. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК