Рашков: Къщата в Барселона е в изключително скъп район, не е по силите на Йовчева

"Прокуратурата умишлено бави разследванията срещу Борисов", заяви Бойко Рашков

18.02.2022 | 13:41 Редактор: Искра Ангелова

Прокуратурата умишлено бави разследванията срещу бившия премиер Бойко Борисов, а главният прокурор Иван Гешев е нарушил закона, като е изземвал еднолично дела. Това каза министърът на вътрешните работи Бойко Рашков за вестник "Сега". 

Според него обвинител номер 1 е изземвал дела от Ямбол, свързани с пътни ремонти, и ги е прехвърлял в София.

Рашков коментира казуса "Барселонагейт" и призова прокуратурата да обяви какво точно е извършила по делото, образувано през есента на 2020 г.

Вътрешният министър посочи, че испанските власти са изпратили материали, които се намират вече в България и с които той е запознат.

"Закупената къща в Барселона е в изключително скъп район, както самите полицейски органи са написали в тази информация. Тази къща не е по силите на Борислава Йовчева, за която испанските власти смятат, че е предполагаема любовница на бившия премиер Борисов. Невъзможно е да убедят нашите прокурори, който и да било, че нейният баща, който доколкото ми е известно, е водопроводчик и е работил в Испания, би могъл да се справи със закупуването на една такава къща. От 2020 година до ден днешен българската прокуратура не е осведомила в нито едно направление за резултатите, които е постигнала при разследването", заяви Рашков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
хаха
преди 2 години
Разбира ги тези работи Дамджан! Колко ли клозета има в тази къща? Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
Борисов
преди 2 години
В ЗАТВОРА в съседната киля ГЕШЕВ Сигнализирай за неуместен коментар