Министър Рашков е изслушал Борислав Колев за присвояването на 54 млн. лв. от "Хемус"

Иван Гешев ще присъства на разпита на обвиняемия, но без да му задава въпроси

21.12.2021 | 14:57 Редактор: Елеонора Танева

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков се е срещнал с обвиняемия по аферата "Хемус" - Борислав Колев. По-рано днес Софийският апелативен съд реши да остави мъжа за постоянно в ареста.

Чрез брат си Колев поиска среща с министър Рашков и с главния прокурор Иван Гешев. Искал на тях да разкрие на кого е предал милионите, за които е привлечен към наказателна отговорност. 

От държавното обвинение съобщиха, че Иван Гешев е съгласен да присъства на разпита на Колев и му е издадено разрешение за това. Въпросите към Колев ще задават само наблюдаващите прокурори.

"Тук съм по изричното настояване на обвиняемия и защитника му. Аз в качеството си на главен прокурор мога само да присъствам на разпита. Дали обвиняемият ще бъде разпитан пред съдия, зависи от преценката на наблюдаващите прокурори", заяви Иван Гешев преди началото на разпита.

Към момента Борислав Колев е единственият обвиняем за аферата "Хемус". МВР твърди, че той е участвал в създаването на мрежа от фирми, чрез които 54 млн. лв., отпуснати за строителството на магистралата, са били прехвърлени на малоимотни хора и изтеглени на каса. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК