Братът на обвиняемия Борислав Колев: Знаем крайния получател на източените 54 млн. лв.

Касае се за високопоставени хора с влияние

21.12.2021 | 11:34 Редактор: Тодор Петров

Братът на обвиняемия Борислав Колев - Иво Колев, поиска чрез медиите среща с вътрешния министър Бойко Рашков и главния прокурор Иван Гешев. Причината - брат му има информация за крайния получател на източените 54 млн. лв. По-късно прокуратурата одобри искането му той да бъде разпитан в присъствието на обвинител номер 1 в държавата. Все още не е ясно кога ще се случи това.

Пред журналисти Иво Колев заяви, че се касае за високопоставени хора с влияние, които са замесени в схемата. Затова до момента Борислав не е споделил разкрития за нея пред разследващите органи.

"След като се касае за такива суми и такива мащаби, дайте си сметка за хората, интересите и влиянията, които са замесени. Брат ми има информация, която е от значение за разследването", посочи Иво Колев.

Борислав Колев бе оставен в ареста - това реши Софийският апелативен съд. Той обаче не се яви в съдебната зала, защото е с остра стресова реакция. Писмото за това дойде от центъра за психично здраве. Преди дни, докато слушаше решението на магистратите, обвиняемият Борислав Колев припадна.

Според магистратите има достатъчно доказателства за неговата съпричастност към престъплението. Свидетели твърдят, че той е свързан с всички 5 фирми, на които са били изплащани средства за строежа на АМ "Хемус". По нареждане на Колев свидетелите са теглили пари от сметките на тези дружества и са ги подготвяли в сакове за обиняемия.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
чакай
преди 2 години
хехе ше чакаш то с чакане не става !!! хората искат да кажат няма ко да ги чуе ква е тази държава , ние сме държавата БОйко Рашков много се мота с тея момчета и ше ги затрият мафиотите на баце Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години