Продължава разследването за избухналия пожар в старческия дом в Рояк

Деветима от възрастните хора в него загинаха в пламъците

23.11.2021 | 06:55 Редактор: Жаклина Иванова

Продължава разследването на причините, довели до трагедия край Варна. Деветима от 58-те обитатели на старческия дом в село Рояк, община Дългопол, загинаха вчера при пожар.

Пламъците са лумнали в късния следобед вчера. Горял е третият етаж на дома, който се е помещавал в преустроено училище с дървен покрив.

Пожарът е засегнал около 150 кв.м. Извършена е своевременна евакуация на хората и персонала, които са се намирали в дома по време на пожара. Те прекараха нощта в спортен комплекс във варненския квартал "Аспарухово".

До късно снощи на мястото на инцидента бяха полицейски екипи и пожарни. Беше извършен първоначален оглед, а днес продължава събирането на веществени доказателства, за да бъдат установени причините за инцидента.

Окръжният прокурор на Варна - Красимир Конов, посочи, че към този момент е ясно, че огънят е тръгнал от помещение, в което е имало бойлер.

"По първоначални данни пожарът е възникнал в бойлерното помещение. Дали е повреда в електрическата инсталация, дали е в бойлера, или причината е някаква друга, ще бъде установено впоследствие", подчерта той.

"На всеки етаж има поне по двама санитари, медицинска сестра, старша сестра, сестрата, която е нощна смяна. В момента са били доста хора всъщност. Нещата са се случили за секунди", каза директорът на дома Милена Мазурик.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК