Огромна трагедия в дом за възрастни в Рояк: 9 души загинаха в пожар

Има и обгазени хора

22.11.2021 | 19:44 Редактор: Теодора Патронова

Голям пожар избухна в дом за възрастни хора във варненското село Рояк, съобщиха от МВР. По информация на вътрешното министерство има шестима загинали. По данни на кмета на Дългопол Георги Георгиев загиналите са 9 души.

Има и обгазени хора.

Сигналът за огъня е подаден малко преди 18 часа тази вечер. Веднага на място са изпратени 5 пожарни и спасителни екипа. Извършена е и евакуация на възрастните хора, които са обитавали дома.

По първоначални данни огънят е започнал от покривната конструкция на сградата и е засегнал третия етаж.

Пожарът е локализиран, гасителните действия продължават под ръководството на директора на РДПБЗН –Варна комисар Тихомир Тотев.

"Домът за възрастни хора е преустроено училище с дървен покрив. При пристигането си нашите екипи завариха сложна обстановка. Пожарът е засегнал около 150 кв.м. и в момента е загасен. За съжаление, е имало много силно задимяване, Местните власти и Бърза помощ ни оказаха пълно съдействие", заяви комисар Тотев.

В момента хората от старческия дом се транспортират и настаняват в хотел в Дългопол.

"58 са били хората, които са ползвали дома, 49 в момента са тук и чакат да ги приберем. Най-вероятно тази вечер ще бъдат в общинския хотел в с. Аспарухово. Девет има починали за съжаление. 18 часа са първите сигнали. Пристигнала е полиция, пожарна и нашата група, която е доброволният отряд“, каза кметът на Дългопол Георги Георгиев.

Предстои извършване на оглед, в рамките на който ще се изясняват причините за пожара.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК