Фашисти и нацисти нападнаха група младежи около Народния театър

Едно от момичета е получило кръвоизлив

16.11.2021 | 19:50 Редактор: Теодора Патронова

Случай на насилие над група младежи в София. Инцидентът е станал на 13 ноември. 

"Започнаха да ни се заяждат, да ритат момичетата. Най-малката пострада най-тежко - на нея и се цепна веждата, получи някакъв кръвоизлив. Беше много зле положението", разказва един от пострадалите.

Момчето не иска да показваме лицето му, страхува се за своята сигурност. Разказва, че всичко се е случило в деня за размисъл в градинката пред Народния театър.

"Ние бяхме седнали на пейката ей там до музикалната площадка и слушахме нашата музика пънк. Изведнъж от никъде идват трима, които аз мога да твърдя, че са фашисти и нацисти, защото имаха нацистки символи по дрехите, иначе бяха изцяло облечени в черно", обясни един от присъствалите на инцидента. 

След побоя нападателите се разбягват, самоличността им е неизвестна. Едно от пострадалите момчета се обажда за помощ на Здравко, който тогава е на работа.

"Момчето ми разказа, че 3-ма, 4-ма мъже са ги ритали в главата и едно от момичетата е много зле. Момичето е с цепната лява вежда, а скулата й е счупена. Налага се да постъпи в болница, като вече се възстановява вкъщи", каза Здравко.

Момчето се отървава само с цепната вежда.

Здравко добави, че момчето, което е бито, е от провинцията и не познава София, а София е много опасно място за субкултурни хора и всякакви различни хора.

"Свободомислещи и сме против това някои, които си мислят, че са всесилни да раздават правосъдие", поясни той.

Пострадалите тийнейджъри все още не са подали жалба в полицията, но мислят да го направят.

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК