Кметът на Пазарджик: Акцията на ДАНС и НАП е цирк, проверяван съм денонощно

Попов обясни защо е отказал да бъде тестван с дрегер за алкохол и МВР му отне книжката

01.11.2021 | 18:13 Редактор: Елеонора Танева

МВР, ДАНС и данъчните влязоха на проверка в община Пазарджик. Тя е свързана със сигнали за финансови злоупотреби. Официална информация за целта на акцията няма, кметът на града видя политическа поръчка. 

По време на акцията са изискани документи, свързани с бюджета за миналата година, неговите актуализации и отчети. Проверявано е и дарение от 700 хиляди лева от фирма, свързана с бивш депутат от района. Става въпрос за дарение от "Интръст" Е АД, което спаси от продажба част от гората над Црънча. Кметът на Пазарджик Тодор Попов видя политическа поръчка в акцията, защото имал срещи с двама от кандидатите за президент, както и с бившия депутат, свързан с фирмата дарител.

"Днешната среща с нашите гости не е случайна. И за съжаление тя цели едно просто нещо. Аз не съм нито първият, нито последният кмет, който е подложен на това. Тук трябва да се направи цирка. Аз съм плашен, плашен, проверяван денонощно", заяви кметът на община Пазарджик Тодор Попов.

Той коментира за първи път и отнетата му шофьорска книжка в края на миналата седмица след отказ да бъде тестван с дрегер за алкохол.

"Ако им бях дал проба и ако те нагласят, че имаш 5 промила алкохол в кръвта и си пълен с наркотици, после ходи се обяснявай. Щяха да ме заключат още същата вечер и щяха да ме правят за резил една година. Чакам си наказателното постановление, което ще обжалвам надлежно", уточни градоначалникът.

Подробности за акцията от полицията и НАП се очаква след края ѝ.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК