Триковете на джебчиите на обществени места

Носете чантата си отпред на ескалатори и в автобуси

19.10.2021 | 08:53 Редактор: Елеонора Танева
Триковете на джебчиите на обществени места

В забързаното ежедневие често не обръщаме внимание на хората около нас. Едни ни побутват в метрото, други - случайно ни блъскат в магазина, защото не ни видели. 

Не всички тези случки обаче може да се окажат случайни. Това са част от трикове, с които джебчии успяват да измъкнат нещо от нас.

Внимавайте на ескалатори и в асансьори

По тези съоръжения винаги има доста хора, особено ако са в търговски обекти, метрото. Ако носите раница, голяма дамска чанта за рамо, винаги ги дръжте пред себе си, а не на рамото или гърба. Без да усетите може да ви пребъркат.

Обири в градския транспорт

Бъдете внимателни, ако носите телефона или портфейла си в задния джоб на панталона. Крадците ги отмъкват само с два пръста. А в претъпканите автобуси при едно рязко спиране, побутването не е нещо необичайно. И така жертвата дори не разбира, че е ограбена.

Помощ в супермаркета

Докато някой ви пита къде може да намери определен продукт, друг човек, с когото действа в комбина, може да измъкне портмонето ви или телефона от чантата ви. Ако питащият има метната дреха на ръката си, може да я използва за прикритие докато пребърква чантата ви, докато вие му съдействате.

Четете цялата статия в az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК