Задържаният за палеж в Благоевград бил изгонен от дискотека, задявал сервитьорката

Собствениците на обекти в засегната от пожара сграда и днес продължават да разчистват щетите

06.09.2021 | 13:43 Редактор: Здравко Черкезов

Задържан е мъжът, заподозрян, че е подпалил умишлено емблематичната сграда в центъра на Благоевград – "Купола". Той е от Дупница, на 43 години. Собствениците на обекти в засегната от пожара сграда и днес продължават да разчистват щетите.

Един от пострадалите от огнената стихия е магазинът на Иванка Благоева. Обектът не е застрахован. 

"Покривът трябва да бъде подменен изцяло и вече за стоката, ще се изчислява допълнително. Не знам от нея какво ще остане, колко е годна – опушено е. Може би съм виновна, че нямам застраховка. Бих помолила за някакво съдействие, но дали ще получа такова, не съм убедена", сподели Благоева.

"Вътре имаме щети от вода, която нахлува навсякъде. Трагично е за съжаление, но да се надяваме, че ще се оправят нещата по-бързо. Виждаме, че имаме съдействие от всички, което е добре", каза собственикът на пиано бар Красимир Цацов.

Сред засегнатите обекти е и банков клон 

"След пожара напълно сме овладели ситуацията. Искам да успокоя всички клиенти на банка, че няма никакви проблеми. Сградата изгоря, а ние сме застраховани", заяви регионалният мениджър на банка Йордан Миленков.

Заподозреният за умишления палеж е задържан на ГКПП "Калотина" след 8-часово издирване, минути преди да напусне пределите на страната. 

"Има задържано лице, както вече се установи. Касае се за умишлен палеж. Лице на 43 години, задява сервитьорката, бил е помолен да напусне с физическо придружаване. Един час, след като е напуснал заведението с бутилка, пълна с бензин, възпламенява електрическото табло, след което тръгва да бяга с такси и се прибира в Дупница в апартамента си", посочи административният ръководител на Районна прокуратура - Благоевград Борислав Ковачки.

На база информацията от камерите, разположени в района, прокуратурата работи по версията – умишлен палеж.

Междувременно от общината обещаха финансова помощ на пострадалите търговци и съдействие за по-бързото възстановяване на опожарената сграда.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Пурко
преди 2 години
Ха сега му кажете на Алибеговия ви водач, че това нямаше да се случи, ако заведеноията работят до 22.00 часа. Няма пияни и дрогирани и всичко е спокойно. Ама парите идват точно от тия две групи! Сигнализирай за неуместен коментар