Смела служителка е заключила обирджията на банката в Дупница

Преди да влезе в банковия клон, той е посетил няколко банки

17.06.2021 | 17:43 Редактор: Жаклина Иванова

Въоръжен грабеж на банка в центъра на Дупница посред бял ден. Предполагаемият извършител е задържан. По първоначална информация и по информация на "криминална полиция отнетата сума е малка. Няма пострадали.

Мъжът влиза с пистолет, облечен в спортно облекло и бейзболна бухалка. В момента на обира в банковия клон е имало само две служителки. Не е имало клиенти. Мъжът е заплашил с оръжие двете служителки, но едната от тях е реагирала много бързо по думите на прокуратурата, тъй като е успяла да затвори нападателят в салона. Мъжът е я ареста за 24 часа. Не се съобщава дали е криминално проявен. 

Преди да влезе в банковия клон, мъжът е посетил няколко банки. Там обаче не е действал. При поредното си влизане в офис обаче извадил пистолет и използвал сила срещу служителка на банката.

"Успял е да влезе в помещението, където е касата, като е блъснал и ударил служителката, тя обаче го е заключила в касата, и той след това използвал оръжие, за да напусне помещението", каза служителят на Районна прокуратура Дупница Анета Стоева.

С изстрелите мъжът успял да счупи ключалката и излязъл от банката. Вътре охрана не е имало и за обира служителките реагирали само с натискане на паник бутона.

"Нашият автопатрул реагира за 1.53 мин и установява, че касиерката е силно притеснена и уплашена, помогнал ѝ е да седне и забелязал само, че има дупка от огнестрелно оръжие в касовото помещение. Доколкото разбрах, бил е заключен вътрe, и за да излезе оттам е възпроизвел изстрел", уточни мениджърът на охранителната фирма Росен Димитров.

На излизане от банката мъжът е заснет от случаен минувач. Кадрите бяха разпространени в интернет. 

"Клиенти го виждат, че бяга натам и са някакви момчета са го подгонили, защото нашият колега не е могъл да остави банката, до градската градина и вече оттам органите на МВР са се заели със случая", добави още Димитров. 

Около 2 часа след обира мъжът е задържан.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
Това чистачката на банковия клон ли е била? Сигнализирай за неуместен коментар