Осъдиха 20-годишен рецидивист за източване на дебитна карта

Мъжът захранвал своя сметка в онлайн казина

15.06.2021 | 11:02 Редактор: Елеонора Танева
Осъдиха 20-годишен рецидивист за източване на дебитна карта

20-годишен рецидивист получи присъда за използване на чужда банкова карта. Той се призна за виновен и делото срещу него се гледа при условията на съкратено съдебно следствие с цел да получи наказание, намалено с една трета, информират от Апелативна прокуратура – Варна.

20-годишният Я.А. е осъден две години и четири месеца затвор при „строг режим“. Подсъдимият ще заплати и глоба в размер на 960 лева.

Той е осъден за това, че при условията на продължавано престъпление, използвал чужда банкова карта без съгласието на притежателя й за извършване на онлайн плащания.

В началото на юни 2020 година Я.А. противозаконно се сдобил със снимки на данните от дебитната карта на свой познат. Извършил преводи на суми от нея и захранил своята сметка в онлайн казина, където залагал. В периода от 7 до 12 юни 2020 година, 20-годишният мъж извършил 15 плащания и преводи на обща стойност 460 лева и 31 неуспешни опита за същото.

20-годишният мъж е осъждан и към настоящия момент изтърпява наказание „лишаване от свобода“ в Затвор – Варна за друго престъпление. 

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК