Задържаха мъж, пребивал жена, заключвал я вкъщи и ѝ взимал телефона

Вследствие на нанесените удари на пострадалата е била причинена телесна повреда

10.06.2021 | 16:41 Редактор: Юлия Христова
Задържаха мъж, пребивал жена, заключвал я вкъщи и ѝ взимал телефона

Под ръководството на Районна прокуратура – Своге се води разследване по образувано досъдебно производство за извършени престъпления.

На 30 май 2021 г., в къща, в района на с. Владо Тричков, Софийска област, 40-годишният Ф.В. нанесъл побой на жената, с която живеел на семейни начала. Мъжът й нанесъл удари с юмруци по лицето и с крака по тялото. Извивал ѝ ръцете и я бил с метален уред за сушене на дрехи по главата. В продължение на няколко дни – до 3 юни 2021 г., лишил пострадалата от свобода и възможността да й бъде оказана медицинска помощ. Заключил жената в къщата, отнемайки й мобилните телефони.

Вследствие на нанесените удари на пострадалата е била причинена телесна повреда, изразяваща се в счупване на носни кости.

В хода на разследването е било установено, че Ф.В. системно упражнявал физическо и психическо насилие спрямо нея, принудително ограничавал личната й свобода и личните права.

Мъжът е бил привлечен в качеството на обвиняем за причиняване на телесна повреда и противозаконно лишаване от свобода, извършено по начин, мъчителен за пострадалата, продължило повече от две денонощия. Престъпните деяния са били извършени от него в условията на домашно насилие.

По искане на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Своге съдът е наложил на обвиняемия Ф.В. мярка за неотклонение „задържане под стража“. По данните от справката за съдимост е видно, че той е осъждан, информират от ПРБ.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК