Най-тежката мярка "задържане под стража" за мъж, помогнал на трафиканти

Превозното средство е било с фалшиви регистрационни табели и брандирано с логото на търговско дружество

02.06.2021 | 20:50 Редактор: Жаклина Иванова
Най-тежката мярка

По искане на Районна прокуратура – Бургас бе взета мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо Ф.Р., съобщиха от прокуратурата.

Той е обвинен за това, че противозаконно подпомогнал 13 чужди граждани да преминат през територията на страната, като деянието е извършено с микробус. Престъплението е осъществено на 22.04.2021 г. на територията на общ. Царево.

Ф.Р. е обвинен и за това, че е предоставил и монтирал два броя регистрационни табели на посочения микробус, като по този начин е подпомогнал мъжа, превозвал чуждите граждани, улеснявайки го умишлено. Престъплението е осъществено на 22.04.2021 г. в землището на гр. Бургас.

Определението на Районен съд – Царево подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Бургас.

Припомняме, че на 22.04.2021 г. при специализирана операция на ГД "Гранична полиция“, проведена в района между моста на река Караагач и град Китен, община Царево, обл. Бургас, бе задържан микробус, превозващ посочените 13 чужди граждани. Превозното средство бе с фалшиви регистрационни табели и брандирано с логото на търговско дружество, което е трябвало да заблуди и отклони вниманието на разследващите от него. Водачът на микробуса също е с повдигнати обвинения и към момента спрямо него също е наложена марка за неотклонение "задържане под стража“.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК