Експерти: Убитият бизнесмен е бил следен

Най- вероятно убиецът не е действал сам

07.04.2021 | 19:06 Редактор: Никола Симеонов

Продължава издирването на извършителя на показното убийство в София снощи. 46-годишен бизнесмен беше застрелян в автомобила си, докато вътре е било 11-годишното му дете.

Малко след 20 часа мъж, преоблечен като бездомник, насочва пистолет към шофьора на черния джип. Произведени са два изстрела.

"Простреляното лице е на 46 години, веднага е създадена организация, екипи са отцепили местопроизшествието с оглед запазването на доказателствата", заяви директорът на СДВР Георги Хаджиев.

Жертвата е Николай Драгополов. Името му се свързва с над 20 престъпления. Бил е част от наркоканалите, преминаващи през територията на страната. Заради това една от работните версии на разследващите е, че става въпрос за разчистване на сметки. Най- вероятно убиецът не е действал сам. 

"По непотвърдена информация стрелецът е бил маскиран, изчакал е автомобилът да спре на светофара, а след убийството е побегнал", заяви градският прокурор Илиана Кирилова. 

Криминалистът Иван Савов разказва, че добрите специалисти могат да открият чие е оръжието, произвело изстрелите, дори при професионален опит това да бъде скрито. 

"Убийството струва, колкото струва жертвата. Спокойно може да се намери и да се свърши нещо такова и за 10 000 лв.", каза Савов.

Николай Драгополов е бил следен, категорични са експертите. Все още се преглеждат записите от охранителните камери в района, за да се разбере накъде тръгва убиецът след разстрела. Това обаче може да се окаже невъзможно, като при повечето такива разследвания. 

"Тези хора взимат мерки, за да не бъдат хванати, говорим за физическите извършители", добави Савов. 

Откриването на физическия убиец няма непременно да отговори на въпроса кой е поръчител.

"По- логично и по-изпълнено със смисъл е да се замислим кой е поръчител на това нещо", заяви криминалистът. 

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК