Заплахи от конкуренцията е една от версиите за показното убийство в София

Продължават разпити на свидетели

07.04.2021 | 07:12 Редактор: Десислава Атанасова

Продължават оперативно издирвателните действия след показното убийство на околовръстния път в София вчера. Собственикът на автокъща Николай Дракополов беше застрелян в джипа си, докато чакал на светофар. До него на предната седалка на автомобила е имало дете.

Във вторник вечерта малко след 20 часа на телефон 112 постъпва сигнал за убийство. Показно застрелян е 46-годишният Николай Драгополов. Той е бизнесмен и собственик на автокъща  "Тони-Авто" . 

На предната седалка е имало дете на 11 години. Детето не е пострадало. Детето е на жената, с която Драгополов живее на семейни начела.

На местопрестъплението са открити две гилзи. По непотвърдена информация стрелецът е бил маскиран, изчакал е автомобила да спре на светофара и след убийството е избягал пеш.

"Разпитват се свидетели по моста ли е слязъл, къде е бил", каза градският прокурор Илиана Кирилова

Бизнесменът е познат на полицията -  има над 20 криминални регистрации за наркотрафик и автокражби.

"В информационната системата на МВР има данни за наличие на криминални регистрации", допълни директорът на СДВР - Георги Хаджиев

Познати на убития дойдоха вечерта на мястото на престъплението. По непотвърдена информация, бизнесменът е получавал заплахи от собственик на друга автокъща. Има информация и за палеж на автомобила му от конкуренция. 

По случая е образувано досъдебно производство. Извършва се повторен оглед. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години