Напрежение в Мездра: Близки на убитото дете успели да пробият полицейската охрана

38-годишният мъж, който е заподозрян за смъртта на момчето, е в ареста

13.01.2021 | 17:46 Редактор: Юлия Христова

Напрежение в Мездра след смъртта на 8-годишно дете. Близки на момчето се опитаха да нахлуят в къщата на заподозрения, където детето е играело преди смъртта си.  Хората са успели да пробият полицаите и охраната, които са постоянно на мястото. 

Те не успяват да предотвратят пораженията върху къщата и върху автомобилите на собственика на имота.

"Имаме няколко на брой лица, които са хвърляли камъни и са повредили два автомобила", каза Владимир Сираков от Окръжна прокуратура.

"В района има постоянно полицейско присъствие. Установени са лицата и се издирват", посочи директорът на ОД на МВР Янко Янколов.

38-годишният мъж, който е заподозрян за смъртта на момчето, е в ареста. А по време на щурма - в къщата са били само децата му, едно от които е играело с жертвата. 

По информация на Bulgaria ON AIR групата роми са около 60-70 души. Когато полицаите викат подкрепление, за да се справят - те се разбягват.

Дядото на убитото дете отрече семейството му да е участвало в размириците. Разследващите работят по две версии за смъртта на момчето - първата е изстрел от неправилно съхранявано огнестрелно оръжие, а втората, че детето е убито от пиратка.

Районът продължава да е отцепен от жандармеристи. 

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Никола
преди 3 години
Докога ще търпим *** да правят каквото поискат. Не стига че живеят на наш гръб, ами и безчинстват безнаказано.В момента полицията имитира загриженост, но всички знаем че идват избори и Тома Томов е обещал гласове на Борисов... Сигнализирай за неуместен коментар