Гешев в Мездра: Ще има бързо разследване на убийството на детето

Главният прокурор, заедно с главния секретар на МВР, се срещна с окръжния прокурор на Враца

13.01.2021 | 11:03 Редактор: Радостина Димитрова
Гешев в Мездра: Ще има бързо разследване на убийството на детето

Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов посетиха Мездра във връзка с инцидента, при който в петък бе открито мъртво 8-годишно дете. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Двамата се срещнаха с окръжния прокурор на Враца Владимир Сираков,  изпълняващия функциите районен прокурор на Районна прокуратура – Враца Камен Каменов, наблюдаващия случая прокурор Цветомила Пашовска, директора на ОДМВР-Враца старши комисар Янко Янкулов, началника на районното управление в Мездра Красимир Митов и със следовател Симона Конова.

Главният прокурор Иван Гешев изрази увереност, че "ще бъде проведено бързо и всеобхватно разследване, което в максимално кратки срокове да разкрие обективната истина по случая".

По случая с постоянна мярка "задържане под стража" е 38-годишният Д.Й., който е привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 338, ал. 3, вр. ал.1 от НК за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

Снимка: Пресцентър на прокуратурата

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК