Изземат имуществото на мъж, обвинен в трафик с цел разврат

Алексиев е привлечен като обвиняем от прокуратурата за данъчни престъпления

23.10.2020 | 12:32 Редактор: Юлия Христова
Изземат имуществото на мъж, обвинен в трафик с цел разврат

Окръжният съд в Разград постанови две решения, с които исковете на КПКОНПИ са уважени изцяло и в полза на държавата се отнема имущество на обща стойност 274 818.93 лв., съобщиха от комисията.

От Кристиян Георгиев и двете му бивши съпруги е отнето имущество на обща стойност 129 568 лв. Той е обвинен за склоняване към проституция и трафик на хора с цел разврат – престъпления, попадащи в обхвата на ЗПКОНПИ.

От Кристиян Георгиев се отнемат два леки автомобила "Ауди", сума от продажба на друг автомобил, както и суми по банкови сметки, а от двете му бивши съпруги – левовата равностойност на дружествени дялове, на автомобил "Опел", суми от продажбата на още няколко автомобила, както и пари по сметки. Експертните заключения сочат, че доходите на лицата не отговарят на размера на разходите, направени за придобиване на имуществото.

С решение от 6 октомври от Атче Мехмедова и съпруга й е отнето имущество на обща стойност 145 250. 93 лв. Тя е обвинена от прокуратурата за неплащане на данъци в големи размери.

От съпруга ѝ се отнемат сумите от продажба на четири автомобила и пари по банкови сметки. В съдебното решение се припомня, че самата Атче Мехмедова се е признала за виновна, че е получавала пари от чуждестранни лица чрез системите за бързи разплащания, както и социални помощи.

Комисията е започнала проверка срещу Алексиев, след привличането му в качеството на обвиняем от прокуратурата за данъчни престъпления. 

Искът на КПКОНПИ е бил отхвърлен от Окръжен съд - Бургас и Апелативен съд - Бургас. След обжалване на Комисията пред ВКС, върховните съдии приемат, че не е извършена преценка на заключенията по комплексната съдебно-икономическа експертиза. 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК