Сигнал до 112: В дома на Борисов в Банкя има бомба

Телефонната заплаха е отправена от село Крумово, Пловдивско

22.10.2020 | 15:02 Редактор: Радостина Димитрова

Късно снощи в полицията в Пловдив е получен сигнал за поставена бомба в дома на премиера в Банкя. Разследващите установили, че той е подаден минути преди полунощ от пловдивското село Крумово.

По протокол екипи на полицията претърсили през нощта къщата в Банкя, но не открили нищо. От прокуратурата съобщиха, че се води разследване за умишлено подаване на фалшив сигнал на тел. 112.

"Най-вероятно е изпил две ракии и е решил да се направи на интересен, с пълен непрофесионализъм", коментира експертът по национална сигурност ген.-майор Румен Ралчев.

"Всеки един сигнал, свързан с употребата на взривно устройство, и лъжлив, се преследва от закона, така че господинът ще получи това, което е необходимо. Да се играе на тероризъм е много опасно, защото това е огън, който независимо, че е фалшив, може да се запали истински. Има много по-елегантни начини да се противопоставиш срещу правителството вместо да инспирираш напрежение, свързано с тероризъм. Изобщо никой не съветвам да влиза в това число – има почтени и коректни начини да се провокира една оставка", добави той. 

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Ами явно на човека както на всички му е писнало да гоправят на *** и е решил да даде своя глас ама ще му излезе солено... Сигнализирай за неуместен коментар