Откриха самоделна бомба в центъра на София, обискираха лагера на майките

"За нас е по-добре, за да не кажат после, че майките са терористки", заявиха от "Системата ни убива"

10.09.2020 | 08:10 Редактор: Искра Ангелова

Великото народно въстание започна в 08:00 ч., а от СДВР казаха по-рано, че ще има КПП-та. Там хората ще се проверяват както за забранени предмети, така и за пиротехника.

Полицията претърсва региона около Триъгълника на властта. В градинката на Народния театър те откриха самоделно взривно устройство. Намерени са също така бутилки, камъни, прашки и ножове, които униформените в момента прибира.

Има организирани три протеста. Блокирано е движението по Цар "Освободител".

Хората се събраха както пред президентството, така и пред сградата на БНБ, а плътен кордон охранява сградата на Народното събрание.

А рано тази сутрин полицията е направила проверка на палатковия лагер на майките от "Системата ни убива", който се намира пред бившия Партиен дом.

"В 05:30 дойдоха полицаите, представиха се, искаха нашите лични карти. Пожелаха да направят обиск на палатките, за да видят какво има вътре. Не намериха нищо притеснително, съставиха ни протокол, че вътре няма забранени вещи", каза Илияна Маринова от "Системата ни убива" за "България сутрин".

Тя допълни, че при предишното Велико народно въстание не е имало такива проверки.

"Ние нямаме нищо против проверката, нищо не крием. Дори за нас е по-добре, за да не кажат после, че майките са терористки. Надявам се, че няма да има провокации днес и полицията ще си свърши работата, но не като миналия път. Призовавам да бъде мирен протестът", коментира още Маринова пред Bulgaria ON AIR.

 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
човек да не смее да мине през центъра Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години