Десетки служители на НПО в Гърция обвинени в трафик на хора, има и българи

Към момента няма яснота относно това колко и кои са българите, нито за кои организации работят

04.10.2020 | 19:48 Редактор: Георги Камарашев
Десетки служители на НПО в Гърция обвинени в трафик на хора, има и българи

Нелегална операция, организирана от Гръцката национална разузнавателна служба (ГНРС) и гръцката полиция през август, включваща двама мигранти без документи, работещи като агенти под прикритие, беше това, което доведе властите до заключението, че членове на четири неправителствени организации, действащи на остров Лесбос, се занимават с контрабанда на хора, съобщи в. "Катимерини".

От класифицирани документи става ясно, че общо 35 членове на четирите НПО улесняват движението на нелегални имигранти и бежанци от Турция до Лесбос, използвайки "незаконни методи и процедури".

Те са граждани на Германия, Франция, Швейцария, Австрия, Норвегия и България, а две от разследваните НПО са базирани в Берлин, сочат документите. Няма яснота относно това колко и кои са българите, нито за кои НПО работят.

Спецакцията с кодово име "Алкмена" – на името на майката на митологичния герой Херкулес – е приключила на 12 август в разгара на гръцко-турския конфликт, докато военни кораби от двете страни патрулираха в Източното Егейско море, информира БГНЕС.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
До живот! Такива предатели ни напълниха с имигранти! Сигнализирай за неуместен коментар