Гръцки трафиканти на бежанци от Сирия остават в ареста

Районната прокуратура в Петрич налага "задържане под стража" на баща и син

30.09.2020 | 13:26 Редактор: Виктория Гетова
Гръцки трафиканти на бежанци от Сирия остават в ареста

Гръцки граждани, незаконно превели през границата на страната осем мигранти от Сирия, остават в ареста, съобщиха от прокуратурата.

Районна прокуратура – Петрич е привлякла към наказателна отговорност гръцките граждани – К.К. (на 65 години) и А.К. (на 40 години) по обвинение за превеждане през границата на страната на група лица без разрешение на надлежните органи на властта.

Досъдебното производство срещу тях е започнало, след като на 26.09.2020 г., през ГКПП Промахон – Кулата, от Гърция за България, били незаконно преведени осем мигранти от Сирия. За целта било използван автобус с български регистрационен номер.

В резултат на предприетите действия по разследването са били установени извършителите на деянието – К.К. и А.К., баща и син. Единият от тях е управител на фирма със седалище в гр. Пловдив, а другият работи като шофьор в нея.

След внесеното от прокуратурата искане, съдът им наложил мерки за неотклонение "задържане под стража", предава "Монитор".

Междувременно наказателните производства, образувани срещу осемте сирийски граждани за незаконно преминаване на държавната граница, са приключили със споразумения. Те са се признали за виновни за извършеното от тях престъпно деяние. На всичките са наложени наказания от по шест месеца "лишаване от свобода" с тригодишен изпитателен срок и глоби в размер на по сто лв.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК