126 задържани и 80 ранени полицаи, премахнаха лагера на Орлов мост

Антон Златанов съобщи, че органите на реда имат информация за забранени предмети в палатките

03.09.2020 | 06:53 Редактор: Тодор Петров

Mалко преди 4 часа тази сутрин полицията е премахнала един от лагерите на протестиращите в София - този на Орлов мост. Видео, публикувано във Facebook, показва как служителите на реда премахват всички предмети от мястото и ги товарят на камион. 

От кадрите става ясно, че не се стига до напрежение между протестиращи и полиция. По-рано през нощта по време на извънреден брифинг зам.-директорът на СДВР Антон Златанов съобщи, че органите на реда имат информация за забранени предмети в палатките.

Възстановено е движението през кръстовищата на Орлов мост и Софийския университет, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. Преминаването през възловите кръстовища е възстановен в обичайните маршрути. 

В 56-ата вечер на антиправителствени протести в столицата се стигна до ескалация на напрежението. Бомбички полетяха към централния вход на новата сграда на Народното събрание. Демонстрантите замеряха с бомбички и други твърди предмети полицаите. 

126 души са задържани при сблъсъците, съобщиха на брифинг от СДВР. Пострадалите полицаи са 80

Силите на жандармерията направиха по-широка зона за сигурност около входа, а водно оръдие беше в готовност да бъде включено в потушаването на протеста. Полицията раздели протестиращите на две части и с прегрупиране се опита да разчисти жълтите павета от хора. 

Припомняме, че протестната вечер беше предшествана от мащабната акция Велико народно въстание, съпътствана от сблъсъци, арести и обгазявания, включително на журналисти, пред сградата на бившия Партиен дом.

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Простите - да. Вандалщина - не. Очевидно повечето на протеста не са там за нищо друго освен провокация и разрушение. Нападенията и разрушенията се санкционират! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Да окошарят тези, които изровиха паветата! Вандали такива! Сигнализирай за неуместен коментар