Полицията в Милано арестува българин, издирван за жестоко убийство

Италианските органи на реда очакват искане от българска страна за екстрадирането му

28.08.2020 | 17:16 Редактор: Виктория Гетова
Полицията в Милано арестува българин, издирван за жестоко убийство

Полицията в Милано закопча 60-годишния българин Митко Колев Мишев и го заключи в местния затвор "Сан Виторе".

Нашенецът е бил зaдържан по искане на Районния съд във Враца, като е бил "закован" на централната улица "Турати", по която се движел сам с мощен джип с българска регистрация. По ирония на съдбата арестуваният е бил спрян за рутинна проверка на броени метри от генералното консулство на нашата страна в столицата на областта Ломбардия, предава "Монитор".

Медиите в Милано обявиха Мишев за жесток женоубиец, тъй като преди 15 години той бил пребил съпругата си с юмруци и ритници. После бил вкаран в затвора за много години напред, но през 2019 г. се възползвал от алтернативна мярка за задържане заради добро поведение. Тя му осигурявала на практика почти пълна свобода, независимо от факта, че имал да излежава още 18 години зад решетките. Мишев се възползвал от мярката и само няколко седмици по-късно избягал в чужбина. От тогава той бил търсен под дърво и камък в цяла Западна Европа като особено опасен престъпник.

Италианските правораздавателни органи очакват искане от българската страна за екстрадирането на беглеца и връщането му в родината.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК