Българин, осъден на доживотен затвор за убийство във Франция, е задържан у нас

В момента мъжът излежава присъда в Бобовдолския затвор

09.07.2020 | 17:29 Редактор: Юлия Христова
Българин, осъден на доживотен затвор за убийство във Франция, е задържан у нас

Постоянна мярка "задържане под стража” постанови Кюстендилският окръжен съд за 32-годишния Олег Ч. от Пещера, осъден на доживотен затвор за извършени убийство, опит за убийство, нанасяне на тежка телесна повреда, изнасилване и незаконно проникване в частен имот. В момента мъжът излежава присъда в Бобовдолския затвор. 

Мъжът влязъл чрез взлом в къща във Франция, убил мъжа, след което изнасилил съпругата и се опитал да я убие и нея. До окончателното влизане на присъдата успял да се укрие и да се прибере в България. Към момента обявеният за международно издирване български гражданин се намира в затвора в Бобов дол, където изтърпява наказание лишаване от свобода за срок от 9 години – за блудствени действия – присъдата е на съда в Гоце Делчев.

Определението на Окръжния съд Кюстендил, с което по отношение на Олег Ч. е взета мярка за неотклонение "задържане под стража“ след издадена Европейска заповед за арест от Франция, подлежи на обжалване пред САС, в 3-дневен срок. Предстои образуването на дело, с което съдът да прецени дали да допусне изпълнение на Европейската заповед за арест.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК