8 задържани след снощния протест - били с ножове, боксове и пиротехника

В двама от арестуваните са открити наркотици

17.07.2020 | 12:00 Редактор: Тодор Петров

8 души са задържани на снощния протест, до ескалация на напрежението не се стигна", заяви заместник-директорът на СДВР Антон Златанов на брифинг. 

Той обяви, че снощи е имало общо три мероприятия, част от които са били организирани от политически партии. 

"Не може да се каже кой за какво е бил. Искам да благодаря на всички служители на МВР и всички полицаи, които за пореден ден опазиха обществения ред в столицата. Голяма част от тях са на позиция в почивния си ден, а други след 12-часов работен ден. Няма нито един полицейски служител, който да почива. Всички работят", посочи Златанов.

"Искам да поздравя тази част от протестиращите, които проявиха разум снощи и при оформянето на агресивна група протестиращи след 22:00 часа, се разграничиха от тях и подпомогнаха да не се стига до ескалация на напрежението. Полетяха бутилки и всички медии отразиха какво можеше да се случи", каза още зам.-шефът на СДВР и увери, че полицията е била в готовност да реагира подобаващо.

В двама от задържаните са открити наркотици, а в останалите – ножове, спрейове със сълзотворен газ, боксове и пиротехнически изделия, стана ясно още от думите на Златанов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
31 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Колко трябва да си *** да отидеш на обществено мероприяте, гъмжащо от полицаи, с наркотици? Сигнализирай за неуместен коментар
2
31 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Плаща им се за да правят зулуми и да опорочат протестите. Сигнализирай за неуместен коментар
1
31 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
То е ясно, че тези задържаните са платени. Сигнализирай за неуместен коментар