Младежи с маски, факли и димки - протестиращи пазят полицаите от провокатори (+СНИМКИ)

Закриха с найлонови торби камерите за видеонаблюдение на МС

16.07.2020 | 23:30 Редактор: Александра Иванова

Опити за провокации в осмия ден от протестите с искане за оставката на правителството и главния прокурор. Част от протестиращите опитаха да скъсят дистанцията с полицейския кордон и да достигнат до тях.

Действието им бе осуетено, след като множеството от хората изградиха жива верига и не допуснаха провокаторите до униформените. Реакцията на хората беше провокирана от факта, че на площада се появиха представители на две футболни агитки. 

Първоначално е имало опити за преговори между двете групи. 

На протеста отново прелитаха бутилки, а младежи с маски запалиха факли и димки. След това същите протестиращи запалиха демонстративно и маска за лице. 

А двама мъже закриха с найлонови торби камерите за видеонаблюдение, монтирани на сградата на Министерския съвет. При предишните ескалации на напрежението полицията показа кадри именно от тези камери по време на сблъсъците. Въпреки късния час протестиращите останаха в триъгълника на властта и се заканиха: "протести до дупка".

Снощи към протеста в София се присъединиха и протестиращи от Бургас. Те донесоха българското знаме, което бе поругано, а след това забито на плажа в "Росенец". 

В триъгълника на властта беше направено и импровизирано футболно игрище – с врата точно под прозорците на Министерския съвет и кукла, олицетворяваща премиера. Другата новост беше стол от инквизицията, на който бяха поставени цветя и плакат с лика на Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК