Прокуратурата ще разследва записа, за който се твърди, че е на Борисов

Арестуваха 15 ултраси на "Локо" и "Ботев" след сбиванията в Пловдив

17.06.2020 | 11:34 Редактор: Тодор Петров

Прокуратурата ще проверява записа, изтекъл в последните дни, за който се предполага, че е с гласа на премиера Бойко Борисов. Проверката ще бъде по две направления: дали са използвани незаконни специални разузнавателни средства, или става въпрос за монтаж на запис.

Това съобщи главният прокурор Иван Гешев от Пловдив, където е заедно с главния секретар на МВР Ивайло Иванов за поредна акция.

Полицията е задържала 15 ултраси са от агитките на пловдивските "Локомотив" и "Ботев", вече има издадена и една бърза присъда. 

"Целта на прокуратурата е към края на годината да има намаления в различни нива на битовата престъпност. Сигурни сме, че сме на правилния път и ще достигнем тази цел. Това, което е недопустимо, независимо от повода и извършителя на престъпление, в центъра на втория най-голям град в страната група от хора да нападат, въоръжени с крака от маси", заяви Иван Гешев.

"Недопустимо е да се бият хора. В последния случай е нападнат следовател с 23-годишна служба. Недопустимо е хора, които твърдят, че са фенове на спорта, да си устройват масови сбивания, това да се снима и да е повод за гордост", подчерта главният прокурор.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Така е като махнаха казармата Сигнализирай за неуместен коментар