Медицинска сестра изтеглила 380 лв. от карта на починал пациент

Варненската прокуратура я даде на съд

16.06.2020 | 18:25 Редактор: Анисия Иванова
Медицинска сестра изтеглила 380 лв. от карта на починал пациент

Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд медицинска сестра, теглила пари от дебитна карта на пациент след смъртта му, съобщиха от прокуратурата.

На 9 януари 2018 г. в клиника на варненска болница постъпил пациент. Там работела и подсъдимата. Два дни по-късно в 21.12 часа, въпреки проведеното лечение, пациентът починал.

48-годишната медицинска сестра застъпила на нощна смята в 19.30 часа. Без знанието и съгласието на пациента, тя взела от личните му вещи дебитната карта заедно с листче, на което бил изписан ПИН-кодът.

Още същата вечер, минути след смъртта на болния, Татяна извършила две трансакции, като успяла да изтегли веднъж 100 лева, а втория път още 200 лева. Тя задържала банковата карта и на 13 януари извършила още една трансакция, като изтеглила още 80 лева. След това изхвърлила картата и листчето с кода.

В хода на образуваното досъдебно производство в качеството й на обвиняема Татяна Ц. признала вината си и изразила съжаление за стореното. Обвинението й се подкрепя и от видеотехническата и лицевоидентификационната експертиза по делото, както и от свидетелски показания.

Предстои Варненският окръжен съд да насрочи делото срещу медицинската сестра за разглеждане. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК