Кристиан, обвинен за смъртта на Милен Цветков, няма да обжалва ареста си

Миналата седмица СГС му наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража"

27.04.2020 | 14:55 Редактор: Юлия Христова
Кристиан, обвинен за смъртта на Милен Цветков, няма да обжалва ареста си

22-годишният Кристиан Николов, обвинен, че умишлено е причинил смъртта на журналиста Милен Цветков, няма да обжалва постоянния си арест.

Това заяви пред БНР адвокатът му Любомир Таков, като обясни, че така се демонстрира готовност за съдействие на разследването.

Миналата седмица Софийският градски съд наложи на Николов най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". За причиняване на умишлена смърт Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор.

Магистратите се мотивираха, че има достатъчно данни, че именно той е причинил пътния инцидент на Великден, при който загуби живота си известният журналист, както и че извън ареста Николов може да се укрие и да извърши друго престъпление.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


3
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Абе да протакат докато се появи нова дъвка - я падне положението, я се бъгне икономиката, я некой нов циркаджия се появи или пък по-интересен убиец и потихнку ще го отърват момчето. Сега, младо е, жизнено, живота е пред него. Бива ли да го лашкат така по арестите... Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
даам
преди 3 години
Адвоката е добър, обяснил му е, че е безсмислено. Иначе на този грам не му пука. Не е да не обжалва, щото се чувства виновен. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Добрин
преди 3 години
Естествено, по съвет на адвокатите, иначе ще лъснат доста смрадливи неща Сигнализирай за неуместен коментар