Кристиан в съда: Искам да продължа образованието си в чужбина

Решението на магистратите подлежи на обжалване

23.04.2020 | 13:06 Редактор: Юлия Христова

Късно снощи съдът реши да остави за постоянно в ареста Кристиан Николов. 22-годишният младеж е обвинен за смърта на Милен Цветков. В съдебната зала той и адвокатът му настояваха за по-лека мярка, но искането им не беше уважено. 

В съдебната зала чрез видеовръзка Кристиан не каза дали съжалява за извършеното. Момчето дори поиска да му бъде наложена и по-лека мярка. Пред съдията 22-годишният шофьор посочи още, че е сгоден и учи в чужбина. Именно в мотивите на защита за по-лека мярка беше изтъкнато образованието на Кристиан.

Защитата посочи още, че няма достатъчно доказателства за това, че именно Кристиан е карал автомобила. Също така, според защитата, не е изключено смъртта на Милен Цветков да е настъпила заради неправилното му изваждане от автомобила. 

Липсата на внимание, според психолозите, е вътрешният бунт на детето, който често обаче остава незабелязан от родителите. След време те се опитват да запълнят тази празнина, купувайки скъпи вещи.

Решението на съда подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд. Делото е насрочено за 30 април. 

След фаталния инцидент, при който загина журналистът, управляващите заговориха за по-тежки наказания при нарушаващите Закона за движение по пътищата. От ГЕРБ поискаха по-тежки наказания при присъдите, касаещи затвор за виновните. От ВМРО пък, освен по-тежки наказания, предлагат и полагането на труд в моргите и травматологиите. Останалите партии тепърва ще излязат с предложения. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
4 rate up comment rate down comment 0
Някой
преди 3 години
Образованието можеш да си го завършиш и след , като си излежиш -(надявам се да е максималната 15г. присъда). Това не е оправдание , за това, че учиш да не те съдят или нещо такова. ***.ка ти нали има пари, ще завършиш като частен студент. Нали си ГОЛЕМ........ КЕ*ЕШШШШ Сигнализирай за неуместен коментар
3
1 rate up comment rate down comment 0
xxx
преди 3 години
всички комунистическо селски ганстери искат в чузбина новите инжинери и политици на кенефааа Сигнализирай за неуместен коментар
2
15 rate up comment rate down comment 0
Този па
преди 3 години
Супер нагъл елемент....образованието искал да си продължи, то и Милен иска да си продължи живота, ама няма... Сигнализирай за неуместен коментар
1
14 rate up comment rate down comment 0
Билет
преди 3 години
Ще го продължиш в затвора. Ето сега колко платформи изработиха покрай короната. Сигнализирай за неуместен коментар