Глобиха 56 души във Варна за разходки и липса на маски

Само в неделя са извършени 264 проверки

19.04.2020 | 21:50 Редактор: Ралица Братанова
Глобиха 56 души във Варна за разходки и липса на маски

Полицията във Варна глоби 56 човека за разходки на неразрешени места и липса на маски в рамките на днешния празничен ден, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Само в неделя са извършени 264 проверки по Закона за здравето във Варна и областта. Установени са 56 нарушения, съставени са актове.

В 31 от случаите става дума за липса на маска или друго средство, покриващо устата и носа на гражданите.

ОДМВР – Варна призовава гражданите да спазват разпорежданията, въведени във връзка с ограничаване разпространението на Ковид-19 на територията на страната и да ограничат излизанията от дома, както и да пътуват само при неотложност на пътуването.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Стефанова
преди 4 години
Аз смятам, че трябва да си носим маски и ръкавици навън (и то маските да покриват носа и устата, за да има ефект, а не както ги показват по интервютата масово - с маски само на устата или смъкнати надолу - губи се всякакъв смисъл)!Никой не е застрахован срещу вируса - доказа го и починалият в Турция футболист!!!Но все пак не разбирам защо, ако живееш до парк или градина, не можеш да си разходиш кучето там, без да те глобят - иначе ще ходят между блоковете и ще са по-нагъсто - разлика никаква ... Сигнализирай за неуместен коментар