За подкуп от 10 лв.: Осъдиха шофьор на пробация и 250 лв. разходи

Софиянецът паркирал неправилно във Вълчедръм, искал да избегне глоба

06.02.2020 | 22:48 Редактор: Анисия Иванова
За подкуп от 10 лв.: Осъдиха шофьор на пробация и 250 лв. разходи

Окръжният съд в Монтана осъди на 6 месеца "пробация" шофьор от София, направил опит да подкупи катаджия, за да не бъде наказан за нарушение на Закона за движение по пътищата.

Подсъдимият е осъден да заплати по сметка на ОД на МВР - Монтана и разноските по делото - 247,57 лева.

На 7 ноември миналата година 51-годишният шофьор паркирал неправилно колата си на улица във Вълчедръм, в зона на пътен знак В 27 - "Забранени са престоят и паркирането".

Нарушението било забелязано от патрул на Районно управление на полицията в Лом. За да не му се състави фиш шофьорът дал на младшия полицейски инспектор банкнота от 10 лева.

Полицаят не взел парите, съобщил за опита за подкуп и срещу шофьора било образувано досъдебно производство.

Пред съда софиянецът се признал за виновен - признал изцяло и фактите в обвинителния акт срещу него и поискал делото да се гледа по съкратено съдебно следствие – без разпит на подсъдимия, свидетелите и вещите лица.

След тайно съвещание съдът го призна за виновен и го осъди на "Пробация“ с мерки "Задължителна регистрация по настоящ адрес" за срок от 6 месеца и с явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично и "Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от шест месеца.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред Апелативен съд – София в 15-дневен срок.
 

Снимка: Dnes.bg