Кметът на Костенец обещавал по 30 бона на общински съветници да гласуват в негов интерес

Това обяви зам.-главният прокурор Иван Гешев

18.06.2019 | 15:58 Редактор: Зорница Костадинова
Кметът на Костенец обещавал по 30 бона на общински съветници да гласуват в негов интерес

Кметът на Костенец Радостин Радев е обещавал по 30 хил.лв. на общински съветници в града, за да гласуват решения в негов интерес. Това съобщиха зам.-главният прокурор Иван Гешев след спецакцията, в която вчера Радев беше задържан.

"Става въпрос освен за незаконното съхранение на боеприпаси, за длъжностно присвояване. Имаме данни, че кметът е изтеглил сумата от 17 хил. лв. от касата на общинско предприятие. Имаме данни за проявена безстопанственост, тъй като кметът не е упражнил правомощията си по гаранционни договори, които са в полза на общината", посочи наблюдаващият прокурор по делото Десислава Христова.

По данни на прокуратурата случаят се касае за обществена поръчка за ремонт на основно училище в града, което е финансирано с европейски средства. Оттам съобщиха още, че има доказателства и за други престъпления от негова страна. 

От прокуратурата разкриха още, че е задържан и другият участник в престъплението - местен бизнесмен, който дори е предал запис на заповед от 30 000 лв. По този начин той е гарантирал, че сумата ще бъде получена.

Припомняме, че около 12:00 часа вчера Радостин Радев бе изведен от дома си от разследващите и бе заведен в общината, където да бъде разпитан.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК