Арестуваха кмета на Костенец заради корупция

Прокуратура, полиция и КПКОНПИ разследват Радостин Радев

17.06.2019 | 10:50 Редактор: Бойко Димитров
Арестуваха кмета на Костенец заради корупция

Кметът на Костенец Радостин Радев бе арестуван след спецакция срещу него. Градоначалникът е задържан по подозрения в корупция.

В 08:00 часа сутринта служители на прокуратурата, КНКОНПИ и СДВР започнаха акцията срещу кмета. По непотвърдена информация той е разследван за злоупотреби с обществени поръчки. Освен Радев е задържан и още един служител на кметството.

Около 12:00 часа Радостин Радев бе изведен от дома си от разследващите и бе заведен в общината, където да бъде разпитан. Служители на кметството пък споделиха, че нямат идея каква е причината за спецакцията срещу градоначалника. Те признаха, че униформените са им забранили да влизат в сградата на кметството още от сутринта. 

"Не знам защо се провежда акцията. От полицията не ни казаха нищо. Единствено ни накараха да напуснем сградата. Това се случи към 08:00 часа сутринта. Не ни допускат до сградата. Нямам представа дали кметът е бил вътре по това време", каза една от служителките в кметството.

Близки на кмета коментираха задържането, като обявиха, че Радев няма от какво да се притеснява, тъй като никога не би направил нещо нередно.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев\Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК