Бербатов даде интервю за CNN

Футболистът обяви, че може да сложи край на кариерата си, ако не получи добра оферта

21.02.2017 | 22:40 Редактор: Мария Аладжова
Снимка: Facebook

Бившият капитан на националния отбор по футбол Димитър Бербатов даде интервю за CNN International, в което говори за евентуалното си преминаване в китайски клуб. Нападателят сподели откровено, че може да сложи край на кариерата си, ако не получи добра оферта.

"Все още съм активен футболист. Трудно е да се спре с футбола. Тренировките стават навик, винаги се опитвам да поддържам форма, вече 17 години. Ако не го правя е странно за мен. Първо водя децата на училище, после - или фитнес, или футбол. Ако си професионален спортист, футболист, заради себе си продължаваш да поддържаш форма", коментира Митко.

По думите му най-доброто решение за него е да започна веднага да играе. "Все още се чувствам добре, в добра форма съм. Сутрин, когато се събудя, се чувствам добре. Ще продължа да поддържам форма. Ако нещо се появи като добра възможност за клуб, ще отида, ако не - ще спра с футбола. Китай? Трябва да попитам жена ми, имаме две деца. Ако някой ми каже, че отива в Китай заради футбола, не му вярвайте", заяви голмайстор №1 в историята на националния ни отбор.

"Аз имах за мениджър Сър Алекс Фъргюсън. Там като отидеш, започваш наново да учиш. Манталитетът на победители, например. Исках да стана шампион, а за това трябваше да продължа да се уча. Винаги съм подкрепял моите минали отбори. Иска да гледам хубав футбол, когато един срещу друг излизат два от тях. Гледах Фулъм - Тотнъм, например, и исках да гледам хубав футбол, защото това са два от моите минали отбори", посочи Бербатов и продължи:

"Всяко поколение има своите известни спортисти, във всяка страна е така. В България, например, това бе Христо Стоичков. Той е един от най-големите и остава такъв. Аз се опитах да бъда най-добрият от моята генерация", подчерта нападателят.

"Всеки футболист смята, че може да стане добър треньор. Нормално е и аз да се занимавам с футбол и занапред. Но аз мога да бъда успешен и в други области. Имам много моменти на гордост. Не мога да посоча един. Да играеш футбол, това е моята работа и хоби. Засега съм, както казах, все още активен футболист", добави благоевградчанинът.

Още новини от родния футбол четете в Gol.bg