Един сайт за социализацията на чужденците у нас

Опиваме се те да бъдат обгрижени, коментират City Slickers пред Bulgaria ON AIR

22.11.2016 | 09:32
Един сайт за социализацията на чужденците у нас

Сайтът cityslickers.bg представя една комплексна услуга за чужденци. Тя е насочена към хората, които пребивават по-дълго у нас. Ние се грижим за тяхното ориентиране, наемане на жилище, транспорт, документи или друг вид документация. Опиваме се чужденците да бъдат обгрижени. Това обясни в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR една от основателките на City Slickers Вероника Нинова.

По думите й чужденците се чувстват стресово, когато идват в нова държава, особено когато езикът е доста непонятен. 

Нинова обясни, че проектът е започнал пролетта като идеята е на Епифан Пефев, който също е част от екипа на  City Slickers

"Започнахме да работим стратегически. Започнахме да се свързваме с различни хора, които да ни помогнат да го реализираме, така че да имаме някакъв продукт. Имаме хора, които помагат за сайта и неговата визия. Получихме помощ и в оперативната работа и се надяваме да се разрасне", посочи Нинова.

По думите на Пефев намирането на работа на чужденците става според пазара, според това какво се търси на него и допълни, че повечето хора, които се свързват с тях са чуждестранни студенти.

"В момента се оглеждаме за корпоративни партньори. Водим комуникация с по-големите компании. За нас като услуга искаме да се развием и в други градове. хората харесват идеята, надяваме се и чужденците да я харесат", посочи Пефев.

Нинова обясни още, че чужденците, които идват у нас и искат да останат си търсят апартаменти и често не срещат добро отношение в търсенето си, а и понякога плащат по-високи цени, защото са чужденци. 

"Попълват документи, които са само на български, а това ги затруднява. Срещат проблеми и в социализацията. Търсят се всякакви услуги. Няма да върнем някого, стига изискването и молбата им да е в рамките на нормалното", уточни още Нинова.