България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Outhentic - етно-джаз група, преобразяваща българския фолклор

Райна Василева, Виктор Джоргов и Живко Василев изпълниха своя песен в студиото на Bulgaria ON AIR

02.11.2016 | 10:38 Редактор: Луиза Божинова
Outhentic - етно-джаз група, преобразяваща българския фолклор

Етно-джаз групата Outhentic, която преобразява фолклорната ни музика, гостува в предаването "България сутрин". Бандата вече има участия в столични заведения, но на 3 ноември от 20:00 часа в клуб в подлеза на НДК, музикантите ще направят промоция на албума си.

"Outhentic изписано по стандартния начин с "А" означава автентично. Но начинът, по който ние сме го изписали, означава извън автентичното, което всъщност е загадка към музиката, която изпълняваме", каза Райна Василева в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

За нестандартната комбинация от етно и джаз Виктор Джоргов споделя, че хрумването е дошло преди 4 години, когато са се запознали с другия член на групата Живко Василев в университета. "Просто беше един експеримент, оттам тръгна всичко", съобщи Джоргов в ефир.

По думите на Райна Василева съчетанието се приема много добре навън, въпреки че чужденците не разбират текста.

За това, че свирят с басиста на Шакира и как са се запознали, Василев разказва пред Bulgaria ON AIR: "Случи се през 2012 година, когато се запознахме с него на един общ концерт с бандата Ел Падре. Той свиреше също там и аз най-нахално му казах: "Пич, много яко свириш, хайде да направим нещо заедно". Действително след няколко месеца ми се обади за концерт в зала "България", където той свиреше."

В студиото Outhentic изпълниха своя песен. Вижте във видеото: