България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Румяна Нейкова помага на деца в неравностойно положение

Олимпийският шампион по гребане ще бъде патрон на благотворителния бал на фондация "Сийдър"

11.11.2016 | 10:00 Редактор: Луиза Божинова
Румяна Нейкова помага на деца в неравностойно положение

Олимпийският шампион от Пекин 2008 Румяна Нейкова помага на деца в неравностойно положение, предоставяйки им услугата спорт. Според нея спортните бази, адаптирани за хора с проблеми, са много малко, а и са достъпни до едно ниво.

"В последните две години съм вложила всички усилия спортният обект, който аз предлагам, да бъде напълно адаптиран за хора с увреждания. Услугата спорт да я получат без никакъв проблем и да могат да влязат на вода без да могат да се притесняват - и те го правят успешно", обясни Нейкова в предаването "България сутрин".

Тя ще бъде патрон на благотворителния бал на фондация "Сийдър", който ще се състои в събота в 18:30 часа. Водещи на събитието, което ще се проведе в хотел "Балкан" в София (бившият "Шератон"), ще са актрисите Илияна Титова и Радина Думанян, а на търга - Яна Маринова. Има музикална програма, осигурена от Пейо Филипов.

Изпълнителният директор на "Сийдър" Александрина Димитрова каза пред Bulgaria ON AIR, че целта на бала е да се съберат средства за работата на фондацията, която е насочена към предоставяне на социални услуги за деца и младежи от държавните домове.

"Очакват се около 200 гости, предимно от бизнес средите в България, както и много чужденци", поясни Димитрова в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев. "Средствата, които ще се наберат вечерта, ще отидат директно за грижата за близо 70 деца в Кюстендил и Казанлък."

Целия разговор вижте във видеото: