Уилям и Кейт на гости в кралство Бутан

Херцозите на Кеймбридж се срещнаха с крал Джигме Хесар Намгиал Вангчук и съпругата му кралица Джетсун Пема

14.04.2016 | 22:15 Редактор: Луиза Божинова
Уилям и Кейт на гости в кралство Бутан

Британският престолонаследник принц Уилям и съпругата му, херцогинята на Кеймбридж Катрин, пристигнаха в малкото хималайско кралство Бутан по покана на младата кралска двойка, предаде Ройтерс.

Херцозите на Кеймбридж бяха посрещнати подобаващо на единственото международно летище в Бутан от членове на кралското семейство. Момче и момиче, облечени в традиционни дрехи, поднесоха букети от цветя на височайшите гости.

Програмата на херцозите на Кеймбридж за деня включва среща на частна аудиенция с 35-годишния крал Джигме Хесар Намгиал Вангчук и съпругата му, 25-годишната кралица Джетсун Пема, вечеря с кралските домакини и демонстрация на стрелба с лък - националния спорт на Бутан.

"Посещението на херцозите на Кеймбридж е велик момент за Бутан. Две от най-популярните кралски двойки в света ще се срещнат. Събитието е изключително вълнуващо", споделя жителка на столицата Тхимпху. По време на двудневния си престой в Бутан принц Уилям и съпругата му ще посетят древен будистки манастир, намиращ се на височина 3000 метра.

По време на посещението си в Бутан през 1998 г. британският престолонаследник принц Чарлз не успя да завърши изкачването до манастира и предложи вместо това да нарисува акварел, изобразяващ мястото.

След визитата си в Бутан, херцозите на Кеймбридж ще се завърнат в Индия, за да завършат двуседмичната си обиколка на страната. Височайшата двойка ще посети Тадж Махал. Събитието навява спомени за покойната принцеса Даяна, която през 1992 г. посети сама прочутия монумент, наричан Храм на любовта.