Италианско руло с кайма и яйце (РЕЦЕПТА)

Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса

30.03.2025 • 21:53 Редактор:
Сподели във Facebook Изпрати в Mesanger Изпрати в Mesanger
Необходима ви е 500 г кайма смес от говеждо и свинско месо.
Необходима ви е 500 г кайма смес от говеждо и свинско месо.

Споделяме с вас лесна рецепта за италианско руло с кайма. 

Необходими продукти

  • 500 г кайма смес от говеждо и свинско месо
  • 100 г стар хляб или галета
  • 1 голямо яйце
  • 50 г настърган пармезан
  • 100 г сирене проволоне, нарязано на малки кубчета
  • 1 скилидка чесън
  • 1 супена лъжица наситнен магданоз
  • сол и черен пипер на вкус
  • 100 мл прясно мляко
  • настъргано индийско орехче на вкус
  • 200 мл телешки бульон
  • 2 супени лъжици зехтин екстра върджин

Начин на приготвяне

  1. В купа сипете млякото и накиснете хляба. 
  2. Нарежете на ситно чесъна. 
  3. В голяма купа сложете каймата. Добавете към нея отцедения хляб, подправките, яйцето и сирената. 
  4. Омесете добре каймата. Сложете каймата в хартия за печене. 
  5. Сложете оформеното руло в подходяща тава за печене. 
  6. Налейте бульона и капнете зехтина равномерно върху рулото. 
  7. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: Freepik


  • Последни
  • Четени
2
3 rate up comment rate down comment 1
Ради
преди 8 месеца
На това му се вика "Руло Стефани";р Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 0
Габи
преди 8 месеца
Не казвате нищо кога и как се е появило вареното яйце в средата. Не стига, че ни занимавате с изнестна от векове рецепта, но я преставяте и невярно. Сигнализирай за неуместен коментар
Любопитно виж всички Виж всички
Четени виж всички Виж всички
Последни новини виж всички Виж всички